Asielzoekerscentrum in Middelburg ontruimd na uitbreken van brand


Het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg in het Zeeuwse Middelburg is zaterdagochtend ontruimd nadat er brand was uitgebroken op de vierde verdieping van het pand. De bewoners worden gehuisvest in sporthal De Sprong naast het asielzoekerscentrum. De veiligheidsregio meldt dat acht mensen lichtgewond zijn geraakt.

Drie van die acht mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De meeste gewonden waren mensen die rook hadden ingeademd.

In het asielzoekerscentrum verbleven ongeveer 280 mensen. Rond 11.00 uur meldde de veiligheidsregio dat de brand onder controle was, maar dat de bluswerkzaamheden nog moeten worden voortgezet.

Voor de komende acht uur is opvang geregeld voor de bewoners van het asielzoekerscentrum in sporthal De Sprong. De beheerder van de sporthal, de gemeente Middelburg en een calamiteitenteam van het Rode Kruis zorgen gezamenlijk voor de bewoners.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente regelen de komende dagen samen huisvesting voor de bewoners.

Het is echter nog niet bekend hoeveel bewoners straks niet terug kunnen naar het asielzoekerscentrum en voor hoeveel mensen vervangende woonruimte moet worden geregeld.

Lees ook:  Geweld om de familie-eer te verdedigen neemt toe in Nederland

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Politie en brandweer doen nog onderzoek.

Plaats een reactie