Amsterdamse politie onderzoekt twee schietincidenten op dinsdagavond; Een deed pijn


Twee verschillende incidenten met geweerschoten op dinsdagavond werden door de politie in Amsterdam onderzocht. In Amsterdam Nieuw-West is één persoon gewond aangetroffen, bij het tweede incident in Amsterdam-Zuidoost vielen geen gewonden.

Het eerste incident gebeurde omstreeks 17.30 uur in de Anske Lammingastraat. De politie die ter plaatse kwam trof daar een man aan met een schotwond. “Het slachtoffer reageerde nog steeds en is naar het ziekenhuis gebracht”, aldus de politie. Een getuige vertelde aan het Parool dat een man op het slachtoffer af rende, waarna er vier of vijf schoten klonken. Volgens de krant is de man in zijn been geschoten.

De getuige en een ander dachten dat het incident verband hield met een huiselijke situatie, aangezien de man eerder had geprobeerd zijn kinderen te bezoeken die bij zijn ex-vriendin waren. De eerdere situatie escaleerde en de politie werd ter plaatse geroepen. Hij keerde later terug, wat opnieuw escaleerde. Dit keer vielen er schoten.

Lees ook:  IJzige wegen, mist zorgen vanochtend voor lastig spitsuur

De politie meldt dat er bij het incident drie arrestaties zijn verricht. De situatie was nog in onderzoek.

Er is geschoten op een woning in Amsterdam-Zuidoost

Bij een apart incident reageerde de politie ook op meldingen van geweerschoten op de Opheusdenhof in Amsterdam-Zuidoost. De autoriteiten werden rond 23.00 uur gebeld toen de schoten door mensen in de buurt werden gehoord. Er vielen geen gewonden en er werden geen arrestaties verricht.

“Eenmaal ter plaatse troffen agenten een huls aan en vonden ze een kogelgat in een raam van een woning”, aldus de politie. “De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar de schutter.”

Iedereen met informatie werd verzocht contact op te nemen met de autoriteiten.

Plaats een reactie