Amerikaanse ambassadeur deelt oliebollen uit in Den Haag na verloren WK-weddenschap


Forenzen die woensdag in de buurt van Den Haag Centraal reisden, konden dankzij de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Nederland gratis oliebollen bemachtigen. Shefali Razdan Duggal had een weddenschap geplaatst met André Haspels, de Nederlandse ambassadeur in de Verenigde Staten, op de WK-ronde van 16 wedstrijd tussen de twee landen.

Door de Nederlandse overwinning moest Razdan Duggal, gekleed in een oranje haarband en jasje, de Hollandse lekkernijen uitdelen voor het Centraal Station van Den Haag. Dat deed ze terwijl haar collega’s een bord omhoog hielden met daarop de vlaggen van de twee landen, een voetbal en de tekst ‘USA lost the World Cup bet’ gevolgd door ‘Gratis oliebollen!’

Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra was een van de eerste klanten van Razdan Duggal. Hij bedankte haar dat ze braaf was geweest en nam zijn oliebol met poedersuiker op een oranje servet.

Nederland won zaterdagmiddag met 3-1. Als de Verenigde Staten hadden gewonnen, zou Haspels donuts hebben uitgedeeld bij Dupont Circle in Washington DC. Nadat de wedstrijd was afgelopen, schreef Razdan Duggal op Twitter: “Gefeliciteerd met een goed gespeelde overwinning! Een weddenschap is een weddenschap en je ziet me binnenkort op Den Haag Centraal met die heerlijke knoedels.”

Lees ook:  Gemeenten doen te weinig om discriminatie tegen te gaan, vinden Kamerleden

Voorafgaand aan de wedstrijd deelde de Amerikaanse president Joe Biden een video op sociale media waarin hij een voetbal ontving van aanvoerder Tyler Adams. Hij zei toen: “Het heet ‘voetbal!’ Ga naar de VS!”

Minister-president Mark Rutte reageerde na de wedstrijd met een knipoog: ‘Sorry Joe’. “Voetbal heeft gewonnen.”

Biden zei toen: “Strikt genomen moet het niet ‘voetbal’ zijn?” De damesteams van beide landen staan ​​volgend jaar weer tegenover elkaar tijdens de groepsfase van het WK in Nieuw-Zeeland.

Plaats een reactie