Ambassadeur VS belooft oliebollen na WK-nederlaag tegen Oranje


De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Shefali Razdan Duggal, deelt binnenkort op Den Haag Centraal Station de oer-Hollandse banketbakkersoliebollen uit. Dat beloofde ze zaterdagavond op Twitter na de nederlaag van de Verenigde Staten door Oranje op het WK in Qatar.

De belofte om oliebollen uit te delen is het resultaat van een weddenschap waarbij Duggal zaterdag werd uitgedaagd door de Nederlandse ambassadeur in Washington, André Haspels. Haspels vroeg Duggal zaterdag op Twitter om een ​​diplomatieke weddenschap te sluiten over de uitkomst van het duel tussen Oranje en de VS. “Als Amerika wint, deel ik donuts uit in DC’s Dupont Circle. En als Nederland wint, deel jij oliebollen uit in Den Haag Centraal. Ga je de weddenschap aan?” schreef de Nederlandse ambassadeur.

Duggal aarzelde niet en nam de uitdaging aan. Na afloop van het duel, dat Oranje een ticket naar de kwartfinales en de VS een ticket naar huis opleverde, zei ze: “Gefeliciteerd met een goed gespeelde overwinning! die heerlijke knoedels.”

Vanuit de Amerikaanse hoofdstad antwoordde Haspels: “We waren geweldige partners voor deze wedstrijd en zullen dat nog jaren blijven. Ik wou dat ik erbij kon zijn om samen met jou van de oliebollen te genieten, maar dat bewaren we voor een andere keer.”

Ook de Nederlandse premier Mark Rutte reageerde opgewekt na de 3-1 overwinning van Oranje op de Verenigde Staten en richtte zich rechtstreeks tot de Amerikaanse president Joe Biden op Twitter. Voor Rutte betekent de overwinning dat “voetbal” heeft gewonnen van “voetbal”.

Lees ook:  Rechtbank: Nederlandse staat heeft geen wettelijke basis om gezinshereniging van asielzoekers te beperken

De premier reageerde met zijn bericht op een eerdere video van president Biden. Daarin neemt Biden een bal aan van de Amerikaanse aanvoerder Tyler Adams en zegt: “Het heet ‘soccer!’ Ga naar de VS!”

“Sorry Joe”, schreef Rutte met een knipoog. “Voetbal heeft gewonnen.” De Amerikaanse president heeft nog niet gereageerd op het bericht. Wel schreef hij op Twitter dat hij trots is op het Amerikaanse team. Ook keek hij vooruit naar 2026, wanneer het WK in de Verenigde Staten wordt gehouden.Plaats een reactie