Ajax zou Antony hebben overgedragen voor € 100 miljoen; Duurste Eredivisie-vergoeding ooit

Image source - Pexels.com


Na wekenlange onderhandelingen bereikten Ajax en Manchester United overeenstemming over de transfer van Antony. De 22-jarige voetballer vertrekt voor 100 miljoen euro van Amsterdam naar Engeland – 95 miljoen vast plus 5 miljoen aan mogelijke bonussen, meldt het Parool. Dat is een nieuw record voor de Eredivisie.

Ajax is de eerste Nederlandse club die de grens van 100 miljoen euro doorbreekt bij de verkoop van een speler.

De Amsterdamse club liet de afgelopen maanden herhaaldelijk aan Manchester United weten dat het Antony wil behouden, ook om zijn kansen op een nieuwe winter in de Champions League te vergroten. Maar Manchester bleef het aanbod verhogen en Antony wilde gaan. Dus Ajax gaf toe.

Ajax-coach Alfred Schreuder wil na het duel FC Utrecht-Ajax geen commentaar geven op de aanstaande transfer. “Ik kan er niets zinnigs over zeggen. Dat moet je aan Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar vragen’, zegt hij volgens de krant.

Ajax kocht de Braziliaans international in 2020 voor 15,75 miljoen euro van Sao Paulo. Hij had een contract bij Ajax tot de zomer van 2025. De komende dagen tekent hij bij Manchester tot medio 2027, met een optie voor nog een seizoen .

Bij Manchester United wordt Antony herenigd met trainer Erik ten Hag, die eerder deze zomer al Lisandro Martinez uit Amsterdam kocht.

Antony pakt het record van duurste Eredivisie-transfer van Frenkie de Jong. Ajax verkocht De Jong voor 86 miljoen euro aan FC Barcelona.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?