Ajax speelt Union Berlin in Europa League; PSV treft Sevilla


Maandag werd de wedstrijd gespeeld voor de volgende ronde van de UEFA Europa League. Ajax speelde gelijk tegen Bundesliga-kant Union Berlin, terwijl PSV het uit Spanje opneemt tegen Sevilla.

Ajax, dat als derde eindigde in hun Champions League-groep, kon in deze tussenronde slechts het opnemen tegen een van de teams die als tweede eindigden in hun Europa League-groep. PSV kon alleen gelijk spelen tegen een team dat als derde eindigde in hun Champions League-groep en is afgehaakt. Feyenoord eindigde bovenaan hun groep, dus spelen ze deze ronde niet en sluiten ze zich een ronde later aan.

Het wordt de eerste keer dat Ajax tegenover Union Berlin staat. De ploeg staat derde in de Duitse competitie en blijft de verwachtingen overtreffen onder manager Urs Fischer. Ze eindigden achter Union Saint Gillis in groep D van de Europa League van dit seizoen.

PSV krijgt in Sevilla te maken met een meer ervaren ploeg. De ploeg uit Andalusië in Spanje heeft zes keer de Europa League gewonnen, met al die overwinningen in de afgelopen 15 jaar. Onder leiding van de Argentijn Jorge Sampaoli, die onlangs terugkeerde voor zijn tweede stint als leider van de ploeg, eindigden ze als derde in hun Champions League-groep. Manchester City en Borussia Dortmund schoven op ten koste van Sevilla.

Lees ook:  Nederlandse voetbalcoach Mark van Bommel ontsnapt aan gewapende overval op Antwerps huis

De wedstrijd zal vooral interessant zijn voor Luuk de Jong, die 69 wedstrijden speelde voor Sevilla en tien doelpunten maakte van 2019 tot afgelopen zomer toen hij terugkeerde naar PSV.

Op 16 februari speelt Ajax als eerste hun thuiswedstrijd. PSV reist die avond af naar het Ramon Sanchez Pizjuan-stadion in Sevilla, waar beide partijen een week later op de 23e de terugwedstrijd spelen.

Plaats een reactie