Ajax speelt thuis gelijk tegen FC Twente


Ajax en FC Twente speelden zaterdagavond met 0-0 gelijk in de Johan Cruijff Arena. Devyne Rensch werd na 35 minuten van het veld gestuurd. Ajax heeft twee punten achterstand op Feyenoord, terwijl de Rotterdammers nog een wedstrijd tegoed hebben.

Ajax had de laatste drie wedstrijden niet gewonnen omdat de druk op manager Alfred Schreuder toeneemt. Twente had voor deze wedstrijd hun vorige twee wedstrijden in de Eredivisie gewonnen. Geronimo Rulli maakte zijn debuut voor de Amsterdammers.

Twente raakte in de eerste tien minuten twee keer de paal. Michel Vlap en ex-Ajaxer Vaclav Cerny waren de spelers die dicht bij het doorbreken van de impasse kwamen.

Ajax kreeg na 16 minuten de eerste en belangrijkste kans van de wedstrijd toen een voorzet Davy Klaassen vond, wiens kopbal naast Lars Unnerstal in het Twentedoel werd geklopt.

Ajax werd na 35 minuten teruggebracht tot tien man toen Devyne Rensch Ricky van Wolfswinkel, die één-op-één stond met de keeper, aan de kant zette. De verdediger werd met een vermoedelijke schouderblessure van het veld gestuurd en op een brancard afgevoerd.

Lees ook:  Het vroege kerstverkeer zal vanavond de wegen en luchthavens verdringen; Waarschijnlijk wat treinproblemen

Ajax moest het grootste deel van de tweede helft verdedigen omdat ze een man minder hadden dan Twente, en het zorgde voor een saaie tweede helft omdat Twente worstelde om de Ajax-verdediging af te breken.

Door het gelijkspel kan Feyenoord vijf punten voorsprong hebben op Ajax als zondag wordt gewonnen van FC Groningen. PSV zou ook over de Amsterdammers heen kunnen klimmen als zij Fortuna Sittard zouden verslaan.

Plaats een reactie