Ajax maakt Geronimo Rulli hun eerste ondertekening van het venster van januari


Ajax heeft voor het eerst getekend voor de transferperiode van januari 2023. Geronimo Rulli, een 30-jarige doelman, komt bij de Amsterdammers over van de Spaanse club Villarreal. Volgens berichten in Spanje gaat Ajax zo’n acht miljoen betalen zonder bonussen. Rulli krijgt donderdag zijn medische tests.

Ajax kreeg op 23 december voor het eerst interesse in de Argentijnse doelman door transferspecialist Fabrizio Romano. Ajax-doelman Remko Pasveer heeft de directie niet zo kunnen overtuigen als vorig seizoen.

Rulli maakte deel uit van de Argentijnse ploeg die een maand geleden de FIFA Wereldbeker won in Qatar, hoewel hij in geen van de wedstrijden van het toernooi speelde.

De doelman speelde in zijn carrière 330 wedstrijden, waarvan de meeste voor Villarreal en Real Sociedad. Hij speelde ook voor Montpellier in Frankrijk en Estudiantes in zijn geboorteland Argentinië. Hij heeft vier interlands voor het Argentijnse nationale team, waarvan er vorig jaar twee kwamen. Ajax moet de deal nog bevestigen.

Lees ook:  FIFA stuurt scheidsrechter naar huis van WK-wedstrijd Oranje vs. Argentinië

Plaats een reactie