Ajax loot Liverpool, Napoli en Rangers FC in groepsfase Champions League

Image source - Pexels.com


Ajax neemt het in de groepsfase van de Champions League op tegen Liverpool, Napoli en Rangers FC. De Nederlandse kampioenen trokken die drie teams donderdag tijdens de loterij in Istanbul, Turkije.

Liverpool is slecht begonnen aan het seizoen in de Premier League. De club staat na drie speelrondes op de zestiende plaats. Twee jaar geleden speelde Ajax ook tegen Liverpool in de Champions League. Maar toen mochten er vanwege het coronavirus geen supporters op Anfield komen.

Napoli is na twee speelrondes koploper in de Serie A in Italië.

Rangers FC schakelde PSV woensdag uit. De ploeg, gecoacht door Giovanni van Bronckhorst, won tijdens de heenwedstrijd in Eindhoven met 1-0, na een 2-2 gelijkspel in Glasgow. Ajax betaalde aan het begin van het huidige seizoen 23 miljoen euro om verdediger Calvin Bassey over te nemen bij een transfer van Rangers FC.

Op 6 en 7 september wordt de eerste ronde van de nieuwe editie van de Champions League gespeeld. De tweede ronde van de groepsfase is een week later, op 13 en 14 september. De andere data zijn 4 en 5 oktober, 11 en 12 oktober en 25 en 26 oktober.

De laatste groepswedstrijden staan ​​gepland op 1 en 2 november, iets minder dan drie weken voor de start van het WK in Qatar.

De UEFA zal het wedstrijdschema van de groepsfase van de Champions League op een later tijdstip bekendmaken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?