Ajax bevestigt transfer Antony naar Manchester United voor € 100 miljoen

Image source - Pexels.com


Na weken van onzekerheid zal de Braziliaanse voetballer Antony Matheus dos Santos, beter bekend als Antony, Ajax verlaten voor Manchester United in een deal ter waarde van maximaal 100 miljoen euro. Het overtreft ver het vorige record voor de duurste transfer van een Eredivisie-speler.

De twee teams bevestigden dinsdagmiddag overeenstemming te hebben bereikt. Ajax gaat een transfersom van 95 miljoen euro innen, met tot 5 miljoen euro meer aan add-ons.

“De transfer is onderhevig aan medische en contractuele details van zowel clubs als speler”, laat Ajax weten in een verklaring. Manchester United voegde eraan toe dat de voorwaarden van een nieuw contract met de speler nog moeten worden afgerond.

In Engeland zal Antony zich herenigen met voormalig Ajax-coach Erik Ten Hag. De Nederlandse trainer vertrok aan het einde van het afgelopen voetbalseizoen vanuit Amsterdam naar Engeland. Manchester United staat momenteel op de achtste plaats in de Premier League. Na vier wedstrijden heeft het team zes punten na het winnen van de laatste twee wedstrijden.

Het vorige record voor de hoogste transfersom ooit verzameld door een Eredivisie-team was 75 miljoen euro met maximaal 11 miljoen euro aan extra’s. Dat bedrag stelde Ajax veilig toen het in 2019 middenvelder Frenkie de Jong naar FC Barcelona stuurde. Datzelfde jaar droeg Ajax ook Matthijs de Ligt voor een vast bedrag van 75 miljoen euro over naar Juventus.

De 22-jarige Braziliaan vertrok in 2020 van São Paulo FC naar Amsterdam. Hij scoorde zijn eerste doelpunt bij zijn debuut in september, een 0-1 overwinning op Sparta. Hij scoorde 24 keer in zijn 82 wedstrijden met Ajax en hielp de ploeg naar de Eredivisie-kampioenschappen in 2021 en 2022. De ploeg won ook de Nederlandse beker in zijn eerste seizoen bij de Amsterdamse club en werd het jaar daarop tweede.

Tot op heden speelde Antony ook in negen wedstrijden voor het Braziliaanse herenteam. Hij heeft twee goals en twee assists in het internationale spel en een gouden medaille van de Olympische Zomerspelen 2020.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?