Aanzienlijke toename ondernemers met betalingsproblemen, zegt kredietbureau

Image source - Pexels.com


Het aantal ondernemers met betalingsachterstanden is eind vorig jaar met 20 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Het gaat om ondernemers die staan ​​ingeschreven bij het BKR met zowel een zakelijk krediet als een consumptief krediet.

Het aantal ondernemers met zowel een zakelijke lening als een consumptief krediet is in een jaar tijd gestegen van ruim 73.000 naar bijna 98.000. Dat komt neer op een stijging van 35 procent, aldus het BKR.

De bestuursvoorzitter van de organisatie, Peter van den Bosch, wijst erop dat zakelijke leningen in Nederland niet gereguleerd zijn. Zo zijn kredietverstrekkers die alleen zakelijke leningen verstrekken niet verplicht om die leningen te registreren.

“Er komen dan vragen op als: ‘Hoeveel betalingsachterstanden op een consumptief krediet worden terugbetaald door een zakelijk krediet af te sluiten?’ Zo wordt het ene gat met het andere gedicht”, aldus Van Den Bosch.

Hij stelt dat het BKR een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van schulden en overkreditering. “Maar zonder een compleet overzicht blijft het een blinde vlek op het gebied van zakelijk krediet.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?