Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt tot boven de 800


Na een periode van relatieve rust neemt het aantal Covid-19-patiënten in ziekenhuizen weer toe. Ziekenhuizen behandelen momenteel 813 mensen die positief zijn getest op het coronavirus. Dit is het hoogste aantal sinds 26 oktober, iets meer dan twee maanden geleden.

Volgens de patiëntencoördinatiedienst LCPS zijn precies een week geleden 632 mensen opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus. Dit betekent dat er in een week tijd 181 mensen meer zijn opgenomen dan het ziekenhuis hebben verlaten. Verder is de totale bezetting van maandag op dinsdag met 111 personen toegenomen. De LCPS-cijfers maken echter geen onderscheid tussen mensen die zijn opgenomen voor het coronavirus en mensen met andere symptomen die incidenteel besmet zijn bevonden.

Verder hebben ziekenhuizen de afgelopen dagen 146 nieuwe patiënten met Covid-19 opgenomen. In de afgelopen zeven dagen waarvoor gegevens beschikbaar waren, werden gemiddeld bijna 133 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen vanwege het coronavirus. Dit is de hoogste gemiddelde instroom sinds eind oktober. Maar de cijfers werden niet bijgewerkt op zaterdag, zondag en feestdagen.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Over het algemeen volgt de stijging van de opnames de stijging van de besmettingen. Niet alleen sporen de officiële testlocaties van de GGD’s meer covid-19-gevallen op, ook bevat het afvalwater veel meer coronavirusdeeltjes dan een paar weken geleden.

Op een speciaal platform van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldden steeds meer mensen dat ze een positieve zelftest hebben gedaan. Het RIVM heeft nog geen verklaring voor de stijging en weet ook nog niet of dit het begin is van een nieuwe coronagolf.

Plaats een reactie