24-jarige man in Ridderkerk overleden na vuurwerkongeval


In Ridderkerk is een 24-jarige man overleden nadat zwaar vuurwerk in zijn gezicht was ontploft. De politie heeft een 29-jarige man uit Alblasserdam aangehouden die betrokken was bij het incident. Ook werd een 62-jarige man aangehouden wegens belemmering van hulpverlening. Beide mannen zijn familie van het slachtoffer, bevestigt de politie aan berichtgeving aan de openbare omroep Rijnmond.

Het fatale vuurwerkincident gebeurde zaterdagnacht rond 23.45 uur aan de Boerhaavestraat in het Zuid-Hollandse plaatsje. Nadat het zware vuurwerk om onbekende reden in het gezicht van het slachtoffer was afgegaan, moest hij op straat worden gereanimeerd. De 24-jarige werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele uren later aan zijn verwondingen overleed.

Toen de hulpdienst arriveerde, was de bij het incident betrokken 29-jarige man, die ook vuurwerk had afgestoken, nog bij het slachtoffer. Later arresteerden agenten hem voor het afsteken van vuurwerk. De 29-jarige had ook nog twee stukken zwaar vuurwerk in zijn bezit, die in beslag zijn genomen.

Lees ook:  Kraan stort in op gebouw in aanbouw in Utrecht; 2 pijn

Een 62-jarige man die een familielid is van het slachtoffer was door de situatie zo emotioneel en agressief dat hij de hulpverlening belemmerde. Later werd ook de 62-jarige aangehouden. Beiden werden later vrijgelaten, maar ze blijven verdachten.

Rijnmond meldde dat de 62-jarige man de vader van het slachtoffer is, maar de politie kan dat niet bevestigen.

Plaats een reactie