14-jarige jongen neergeschoten bij afsteken vuurwerk in Lelystad


Een 14-jarige jongen is vorige week waarschijnlijk neergeschoten toen hij vuurwerk afstak in Lelystad. Hij liep lichte verwondingen op, meldt de politie maandag. In de dagen na het incident werden geen aanhoudingen verricht.

Het gebeurde vrijdag in de wijk Wold in de Flevelandse stad. Rond 22.00 uur stak de jongen vuurwerk af op een plaatselijk schoolplein.

“Plots voelde de 14-jarige jongen een pijnlijk gevoel in zijn buik”, aldus de politie. De pijn was abnormaal, dus ging hij terug naar zijn huis. Toen hij daar aankwam, vertelde hij zijn ouders over de pijn.

De ouders bekeken hem en dachten dat hij mogelijk het slachtoffer was van een schot. Resten of puin van het projectiel zaten nog op zijn shirt, zei de politie.

“Het slachtoffer liep lichte verwondingen op, maar had geen medische zorg nodig. Hij was behoorlijk geschrokken”, aldus de politie.

Er werden geen arrestaties verricht en de politie deed forensisch onderzoek in de buurt van de Horizon aan de Wold school waar het slachtoffer gewond raakte. De politie vroeg mensen die op de hoogte waren van het incident om contact met hen op te nemen.

Lees ook:  Meerdere gewonden bij ongeval met vier auto's nadat vrachtwagen over de kop ging op de A6

Plaats een reactie