Zeker twintig doden en 70 gewonden door ingestort metroviaduct in Mexico

Image source - Pexels.com

In Mexico-Stad zijn zeker twintig mensen om het leven gekomen nadat een metroviaduct maandagavond (lokale tijd) gedeeltelijk instortte en metrowagons naar beneden vielen.

De regeringsleider van de Mexicaanse hoofdstad, Claudia Sheinbaum, kwam direct naar de plaats van het ongeval. Ze liet weten dat er zo’n zeventig mensen gewond zijn geraakt, van wie 49 naar het ziekenhuis gebracht moesten worden. Hoewel volgens haar duidelijk is dat er een steunbalk is gebroken, wordt nog onderzoek gedaan naar de exacte oorzaak van het ongeval.

Volgens de brandweer en politie zitten er nog steeds mensen vast in de naar beneden gestorte metrotoestellen. Het is lastig voor reddingswerkers om hen te bevrijden, omdat de kans bestaat dat het viaduct nog verder instort. Op videobeelden van Milenio TV zijn het ingestorte viaduct en de gevallen metro’s te zien, die deels terechtgekomen zijn op auto’s op een weg eronder.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?