Tiener meldt zich bij politie in verband met serie aanrandingen in Alkmaar

Image source - Pexels.com

Een zestienjarige jongen heeft zich donderdagavond bij de politie gemeld in verband met een serie aanrandingen in Alkmaar. De politie onderzoekt of de tiener verantwoordelijk is voor de tientallen aanrandingen in en rondom de stad.

De jongen kwam zich samen met zijn ouders melden naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht, laat de politie weten. In die uitzending werden beelden getoond van een man die wordt verdacht van het aanranden van een vrouw op de Geest in Alkmaar, vlak nadat hij een slachtoffer maakte op de Prins Bernhardlaan.

Of de jongen ook verantwoordelijk is voor zo’n 25 andere aanrandingen in de omgeving, wordt nog onderzocht. De politie sprak eerder van een “serieaanrander”, omdat vrijwel alle slachtoffers werden lastiggevallen door een fietser die ze bij hun billen greep. Veel van die vrouwen waren aan het wandelen of joggen toen ze werden aangevallen. De verdachte wordt verhoord en zal maandag worden voorgeleid aan de rechter.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?