Tesla-verkoop in Nederland in het slop, daarbuiten in de lift

Image source - Pexels.com

Tesla leverde het afgelopen kwartaal voor het eerst in het bestaan meer dan 200.000 nieuwe auto’s af, zo werd vrijdag bekend. Daarvan werd slechts een klein deel in Nederland verkocht. Waar ons land in 2019 nog goed was voor bijna 9 procent van de wereldwijde afzet, is dat nu nog slechts een fractie. Waar komen de modellen van Tesla tegenwoordig dan wel terecht?

Tot en met juni werden in Nederland 968 nieuwe Tesla’s geregistreerd, op vier na allemaal van het type Model 3, omdat de Model S en Model X dit jaar opgewaardeerd zijn en daarom pas begin 2022 weer in ons land beschikbaar zijn. Een jaar eerder stond de verkoopteller na zes maanden op 2.859 exemplaren.

Tesla zal dus een flinke eindsprint moeten trekken om in de buurt te komen van het verkoopresultaat van 2020: 8.956 stuks. Om nog maar te zwijgen over het aantal van bijna 31.000 exemplaren dat in 2019 dankzij het toen geldende fiscale voordeel op kenteken ging. Toch zal het Amerikaanse merk tevreden zijn, getuige het succesvolle tweede kwartaal van dit jaar.

Europa blijft een belangrijke afzetmarkt voor Tesla, zo blijkt uit cijfers van dataprovider JATO. In de eerste vijf maanden van dit jaar verkocht het merk 40.412 exemplaren van de Model 3, een plus van 64 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee gaat de auto fier aan kop in de verkooplijst voor volledig elektrische auto’s. De Volkswagen ID.3 volgt met 23.230 stuks op gepaste afstand.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?