Zwoele Zomeravond in Woonpark Hoevelaken

Geplaatst op 3 juli, 2017 om 8:41 | In de categorie:

Zaterdag 1 juli jl. kwamen er veel mensen af op de Zwoele Zomeravond. Een openlucht bioscoop die georganiseerd werd in het toekomstige Woonpark Hoevelaken, waar tussen de getoonde films, als preview al een vooruitblik werd gegeven door middel van een (drone) filmpje van het toekomstige park. Tevens werd er gebarbecued met alle belangstellenden voor het project en werden er door BPD de eerste concept schetsen van de woningen getoond.

De woningen worden getekend door zowel architect en voormalig rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol als Mulleners en Mulleners architecten. De bezoekers konden de schets van hun favoriete nieuwbouwwoning meenemen op een ansichtkaart. De woningen zijn met ingang van vandaag ook te zien op de website www.woonparkhoevelaken.nl

Herbert Bosch, ontwikkelingsmanager BPD: “Vandaag konden we de belangstellenden meenemen in weer eens stukje meer uitgewerkt plan. Het is goed om met elkaar zo in gesprek te zijn, om te kijken of we de goede lijn te pakken hebben. Mooi om te zien hoe dit prachtige plan leeft in Hoevelaken.”

Over Woonpark Hoevelaken 
Een nieuw park voor Hoevelaken, de rijke groene context biedt volop kansen om een beter passende bestemming te ontwikkelen, dan het huidige bestemmingsplan toestaat. Met stedenbouwkundige Luc Bos is een visie voor Woonpark Hoevelaken gemaakt. Een prachtig, state-of-the-art, groen woningbouwplan is het resultaat van deze visie. Een uitbreiding van het park van het naastgelegen Huize Hoevelaken in Engelse landschapsstijl. Een verrijking voor Hoevelaken en haar bewoners. Alsof het in de loop der jaren is ontstaan. Met respect voor de historie, de nu al aanwezige natuur in het landschap en de buren is een planinitiatief ontwikkeld dat de huidige woningbouwbehoefte van Hoevelaken weerspiegelt.
Toparchitecten Liesbeth van der Pol (voormalig rijksbouwmeester, DOK architecten) en Kok Mulleners  (Mulleners en Mulleners architecten) zijn verantwoordelijk voor de woningontwerpen hetgeen garant staat voor hoogstaande architectuur.

De unieke ligging naast Huize Hoevelaken, het dorpscentrum en het aangrenzende natuurgebied maken de locatie uitermate geschikt als groene woonwijk. Het nu voor publiek afgesloten terrein, wordt straks  ‘Woonpark Hoevelaken’ en is voor iedereen toegankelijk. In totaal komen er ongeveer 160 woningen in dit nieuwe woonpark. Het project krijgt hoogwaardige architectuur, royale woningen, een ruime groene opzet. Het door BPD reeds aangelegde natuurgebied aan de noordzijde valt buiten de plannen en blijft behouden onder de bescherming van het Geldersch Landschap.