Yathzee op de plee

Geplaatst op 3 november, 2015 om 4:59 | In de categorie:

Vacatureteksten staan vaak bol van clichés. Het lijkt wel of heel werkgevend Nederland dezelfde persoon zoekt: een klantgerichte, gedreven teamplayer, die zich thuis voelt in een dynamische werkomgeving. Proactief en innovatief. Een resultaatgerichte en flexibele peoplemanager.

Waarom willen werkgevers toch altijd een werknemer die van holle begrippen aan elkaar hangt? Kan dat niet anders?

Pleinvrees, een organisator van dancefeesten, zoekt een manager voor marketing en communicatie.  Ze plaatsen op hun Facebook de volgende advertentietekst:

‘Vanwege een lopend strafrechtelijk onderzoek nemen we afscheid van onze huidige marketingman. Hij nam zijn ‘hands-on’-mentaliteit iets te serieus bij verschillende vrouwelijke collega’s.
Wat zoeken we? Je bent creatief, humoristisch, muziekliefhebber en een hands-on internetman (dat mag wel). We bieden jou naast een leuk team 72 maagden, een Ferrari 599 van de zaak en een droombaan in de dance-industrie.’

Dat is even wat anders dan een competente medewerker die oplossingsgericht werkt aan complexe vraagstukken. Ene David Opdam reageert direct via datzelfde Facebook:

‘Daar ik, om mijn uitkering te behouden, verplicht ben zo nu en dan te solliciteren, wil ik graag reageren op de vacature voor marketingcommunicatie manager. Communicatie, laten we er geen doekjes om winden, is een passie van me. Zolang de ander zijn opperste medewerking verleent althans. Zo niet, dan zijn de krachttermen mijnerzijds niet van de lucht. Is ook communicatie.

Ik ben koppig, onbetrouwbaar, op een haar na zindelijk en schijt dikwijls een Yathzee als ik vijf dobbelstenen inslik. Ook maak ik in een creatieve bui vaak briefjes van veertig, maar wegens lopend onderzoek mag ik daarover niet al te veel in detail treden. Wel lijkt een strafblad onontkoombaar, maar dat is relatief. De Telegraaf is pas een strafblad.

Maar welke kwaliteiten denkt u als werkgever te hebben om mij werk te mogen geven? Wat denkt u te kunnen toevoegen aan de organisatie die ‘Mijn Leven’ heet? En waar komt dat belachelijke loon van 2357 euro netto vandaan?
Ik sta desondanks open voor een goed gesprek, op dinsdag 6 oktober, om 13:00 uur bij mij thuis.

David Opdam is niet de enige die reageert. Veel mensen maken zich kwaad dat de ontslagen marketingmanager zijn handjes niet thuis kon houden. Dan komen de mensen van Pleinvrees met hun reactie:

‘De crux is dat er helemaal geen marketingmanager is! We hebben op dit moment niet eens vrouwelijke collega’s. Laat staan dat er op ons kantoor sprake is van seksuele intimidatie of strafrechtelijk onderzoek. We zijn een klein team en zoeken iemand die uit hetzelfde hout gesneden is als wijzelf. Iemand met een levendige fantasie en een out-of-the-box-denkende geest. De sollicitatie van David Opdam spreekt ons aan.
Overigens, de vacatureoproep is via Facebook lekker viraal gegaan. Precies de bedoeling.

Wauw, dit is dus werven anno 2015. Toekomstige medewerkers benaderen met een levendige fantasie en een out-of-the-box-denkende geest. En kom je op een dancefeest van Pleinvrees op de plee ooit een Yathzee tegen, ga er dan maar vanuit dat David Opdam aangenomen is.

Ben Tekstschrijver