Vrijwilligers zijn belangrijk: Nijkerk bedankt deze kanjers!

Geplaatst op 13 juni, 2017 om 2:28 | In de categorie: ,

Op vrijdagmiddag 9 juni ontving de gemeente meer dan 200 vrijwilligers in ’t Strandhuys in Nijkerk. De gemeente uitte met deze middag haar waardering voor haar vrijwilligers.  Na afloop ontvingen alle vrijwilligers symbolisch een kanjer stroopwafel als bedankje voor hun inzet.    

“Vrijwilligerswerk is belangrijk, het geeft voldoening, het kan een invulling zijn voor talenten die anders niet aan bod komen. Veel vrijwilligers vinden hun inzet vanzelfsprekend. We kunnen niet zonder hen. Zij zijn de drijvende kracht van tal van organisaties. Daar hebben wij veel waardering voor”,  aldus wethouder Marly Klein.

Waardevol en bijzonder

Er was tijd voor een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Dit jaar was er geen nominatie, alle vrijwilligers werden in het zonnetje gezet want alle vrijwilligers zijn even waardevol en bijzonder in de gemeente Nijkerk.

Veelzijdig programma

De vrijwilligers konden kiezen uit een veelzijdig programma. Zo verzorgde het Stoomgemaal  een speciale rondleiding door een gids. Konden de vrijwilligers meer te weten komen over de natuur door op pad te gaan met het IVN. En was Nijkerk Sportief en Gezond aanwezig op locatie,  met onder andere een leuk spel. Ook konden belangstellenden smoothies maken. Er was ook een mogelijkheid om een presentatie bij te wonen met blindengeleidehonden.

Het vrijwilligerscompliment werd georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Sigma, Steunpunt vrijwilligerswerk.