Vitaal ouder worden: Verantwoord bewegen helpt

Geplaatst op 1 september, 2017 om 9:49 | In de categorie:

Op 11 september start Oefentherapie Cesar Hoevelaken in samenwerking met Sigma Nijkerk met de groepsactiviteit “Vitaal ouder worden”. Deze activiteit vindt plaats in de Kopperhof, Sportweg 25 in Hoevelaken. 

De kosten voor twintig groepslessen zijn € 70,=. De lessen starten om 12:00 uur en duren drie kwartier. Bij voldoende belangstelling zal deze activiteit in 2018 voortgezet worden.

Iedereen wil graag zo fit en zelfstandig mogelijk oud worden. Nu heeft niemand dat helemaal in eigen hand, maar toch kun je er zelf veel aan doen door voldoende en verantwoord te bewegen. Ook voorkomen dat je valt is belangrijk. Tijdens deze groepsactiviteit ligt het accent op behouden en verbeteren van spierkracht en mobiliteit, conditie en balans, coördinatie en reactiesnelheid.

Er wordt ook aandacht besteed aan het op een verantwoorde manier uitvoeren van dagelijks houdingen en bewegingen. Iedereen die hier onder deskundige begeleiding aan wil werken is welkom zich aan te melden voor deze groep. Als u al een cursus Valpreventie gevolgd heeft biedt deze activiteit een goede manier om het geleerde in stand te houden. In een enkele les zal er informatie door Sigma verstrekt worden over andere zaken die voor senioren van belang kunnen zijn.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Sigma, telefoonnummer 033-2474830 of door een e-mail te sturen naar info@sigma-nijkerk.nl.