Vertoning film ‘De Helleveeg’ in De Kopperhof

Geplaatst op 28 december, 2016 om 9:41 | In de categorie:

Op woensdag 4 januari is om 19.30 uur de boekverfilming De Helleveeg van A.F.Th van der Heijden te zien in recreatiezaal De Kopperhof, Sportweg 25.

De Helleveeg (2016) speelt zich af in het Eindhoven van de late jaren vijftig. De centrale, haast theatrale rol van Tiny wordt vervuld door Hannah Hoekstra. Hoekstra zet een overtuigend personage neer, zowel de Tiny in haar jonge jaren als een bejaarde Tiny. De welbespraakte Tiny is net volwassen en wordt door haar ouders als voetveeg en schoonmaakpoets behandeld.

Albertje is de zoon van Tiny’s zus genaamd Hanny. Albertje voelt die zich overduidelijk meer thuis bij zijn grootouders en dan vooral bij tante Tiny. Albert kijkt enorm op naar zijn mooie tante, die het goed doet bij de mannen, maar die geen enkele kerel vast lijkt te kunnen houden. De Helleveeg is een ijzersterk drama over de band van een familie.

De Helleveeg is gebaseerd op de succesvolle, gelijknamige roman uit 2013 van A.F.Th. van der Heijden. In januari 2012 werd het oeuvre van A.F.Th. van der Heijden bekroond met de Constantijn Huygens-prijs en in mei 2013 ontving Van der Heijden de P.C. Hooftprijs voor zijn gehele oeuvre.

Kaartverkoop

De film wordt vertoond in de recreatiezaal De Kopperhof, Sportweg 25 in Hoevelaken. De film duurt 115 minuten. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek van Hoevelaken. Ze kunnen ook worden besteld via bibliotheeknijkerk.nl of telefonisch (033) 2535420.

De toegangsprijs is € 7,50 inclusief 1 x koffie of thee. Bibliotheekleden betalen € 6,-. Voor € 19,50 kunt u genieten van diner en film. U kunt dan voor de film uit eten gaan bij Grand Café De Haen.

De film wordt vertoond in samenwerking met Sigma Nijkerk en de SWOH. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.