Verloskundigen aandelaak behaalt borstvoedingscertificaat

Geplaatst op 14 februari, 2017 om 6:06 | In de categorie:

Verloskundigen aandelaak is door de stichting Zorg voor Borstvoeding gecertificeerd voor de begeleiding bij borstvoeding. Daarmee is bevestigd dat de aan deze praktijk verbonden verloskundigen garant staan voor een hoge kwaliteit van zorg.

Aangezien de bescherming, bevordering en ondersteuning van borstvoeding wereldwijd een prioriteit is voor de volksgezondheid, wil aandelaak er alles aan doen om borstvoeding door moeders te laten slagen.

Naast de informatie die de verloskundigen mondeling geven, worden er brochures verstrekt waarmee moeders de keuze voor borst- dan wel kunstvoeding kunnen maken. Vervolgens wordt hulp geboden bij vragen rond het voeden van baby’s. Aandelaak heeft in verband met dit alles voor de derde keer het WHO/Unicef Borstvoedingscertificaat behaald van de stichting Zorg voor Borstvoeding.

Deze stichting voert een internationaal programma uit en bevordert de volksgezondheid door goede begeleiding bij borstvoeding te bieden. Met het behalen van het certificaat laat aandelaak als een van de weinigen in de regio opnieuw zien dat zij op dit punt een hoge kwaliteit van zorg biedt.