Telstar/Dé Registermakelaar 1 verliest, Telstar 2 promoveert

Geplaatst op 31 mei, 2017 om 7:34 | In de categorie:

In een wedstrijd die voor Telstar/Dé Registermakelaar 1 nergens meer om ging, is het veldseizoen afgesloten met een nederlaag. Qua matig spel deden ploegen niet voor elkaar onder, maar het was Noviomagum die het veld met twee punten afliep, linea recta naar de schaduw. Eindstand 15-13.

Veel belangrijker was de overwinning van Telstar 2. De ploeg van Maarten de Jong boekte een historische overwinning, want het leverde het kampioenschap en dus promotie naar de reserve Overgangsklasse op. Het hoogste niveau waar het tweede team van Telstar ooit op is uitgekomen en een beloning van de sterke tweede seizoenshelft, waarin slechts één keer werd gelijk gespeeld en maar liefst zes keer gewonnen.

Enfin, nadat de iedereen was uitgejubeld mocht de hoofdmacht nog aantreden. Het was bloedheet in Nijmegen, een ander woord was er niet om de omstandigheden te omschrijven. Dit werd enigszins verzacht door de stevige bries die over het veld waaide, maar die had tevens zijn invloed op het schot van beide ploegen. Na een gelijk opgaande eerste helft werd er gerust bij een stand van 8-7. Na rust liep Telstar even uit, maar Noviomagum kwam op gelijke hoogte. De scherpte in de afronding was er niet bij de Hoevelakers en daar maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van. De Nijmegenaren draaiden de stand om en gaven dit gat van twee punten vervolgens niet meer weg. Eindstand 15-13.

Aan het eind van de veldcompetitie kan de balans worden opgemaakt. Streekgenoot ODIK degradeert naar de tweede klasse. ‘Gemeentegenoot’ Sparta Nijkerk eindigt op de zevende plek en moet in een beslissingswedstrijd handhaving afdwingen. Telstar eindigt op een gedeelde derde plek en hoeft alleen Spirit en kampioen HKC boven zich te dulden.

Volgend jaar wacht de selectie weer de nodige veranderingen en uitdagingen. Mutaties in de selectie, een nieuwe hoofdtrainer in de persoon van Daan van der Klis en voor het tweede een niveau hoger. Het beloofd een interessant seizoen te worden, maar voor nu: alle trouwe supporters bedankt voor de steun dit jaar!