Telstar/Dé Registermakelaar 1 overtuigend en ruim langs TOP (V)

Geplaatst op 27 november, 2017 om 2:42 | In de categorie:

Afgelopen zaterdag heeft Telstar/Dé Registermakelaar 1 de eerste wedstrijd van het zaalseizoen gewonnen. Na een ijzersterke eerste helft werd er gerust met een voorsprong van maar liefst 5-16. Na rust gingen de Hoevelakers vrolijk verder, maar bood TOP (V) iets meer weerstand. Eindstand 18-31.

Op maandag kwam coach Van der Klis met een gewaagd plan voor de verdediging. Ondanks enkele opgetrokken en gefronste wenkbrauwen, werd het plan uitgevoerd en wat bleek; het was een tactische meesterzet. In de eerste helft kwam TOP er niet aan te pas en wist het maar vijf keer te scoren. De Hoevelakers daarentegen waren wel scherp in de afronding en scoorden er rustig op los. TOP bleef bij tot 3-4, maar daarna liepen de Hoevelakers ogenschijnlijk gemakkelijk uit naar 3-10. Via een tussenstand van 4-14 stond de ruststand vier minuten voor het einde van het eerste bedrijf al op het scorebord: 5-16.

Zeven seconden na rust was het alweer raak. In het restant van de wedstrijd was het TOP dat af en toe iets terug deed, maar Telstar dat verder uitliep. Bij een stand van 12-28 werd een heel vak gewisseld. Een aantal opgelegde kansen werden nog gemist, TOP scoorde nog enkele malen en de wedstrijd kabbelde naar het einde. Uiteindelijk stonden 10 van de 12 spelers op het scoreformulier en werd er afgefloten bij een stand van 18-31 door de goed leidende arbiter Michels.

Een belangrijke overwinning en een bevrijdend gevoel na afloop van de wedstrijd. Komende week wacht de eerste van twee opeenvolgende thuiswedstrijden. NKC ’51 is de tegenstander. Op het veld werd er gewonnen van de ploeg uit Nijverdal, maar NKC is sterk gestart in de zaal. Een mooi en spannend duel ligt dus in het verschiet. Aanvang 19:40 uur, sporthal De Slag.

Verslag (C): Jan Willem Boer