Telstar / De Register Makelaar hield zich staande in wedstrijd tegen kampioen

Geplaatst op 24 mei, 2017 om 1:26 | In de categorie:

In een aantrekkelijk duel tegen kampioen HKC heeft Telstar/Dé Register Makelaar 1 in de laatste thuiswedstrijd gelijk gespeeld. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder en de puntendeling was dan ook terecht. Uitslag 17-17.

Voor het vlaggenschip aantrad, had het tweede bij hun wedstrijd geen enkele moeite met hekkensluiter DOS-WK. Na een 14-1 ruststand werd het uiteindelijk 22-2 en mag de ploeg van Maarten de Jong zich opmaken voor een kampioenswedstrijd komende zaterdag tegen Noviomagum.

Diezelfde De Jong verscheen tevens in de basis bij het eerste. Na drie jaar afwezigheid in de selectie was hij door blessures bij 1 én de goede prestaties van het tweede gevraagd om te starten in verband met reglementen die het slot van de competitie met zich meebrengen. Dat de voormalig aanvoerder nog steeds een meerwaarde is bleek uit de felle duels die hij uitvocht met ex-Korfbal League speler Den Dunnen en daar veelvuldig als winnaar uit kwam.

De eerste helft deden beide ploegen niet voor elkaar onder. Er werd verzorgd gespeeld met lange aanvallen en meer dan genoeg kansen. Ook in scorend opzicht hielden de opponenten elkaar lang in evenwicht. Telstar had een reboundoverwicht maar het vizier niet op scherp, waar de kersverse kampioen een aanzienlijk hoger rendement schoot maar minder kon herhalen. Bij een 8-9 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In het tweede bedrijf was het constant stuivertje wisselen qua voorsprong. Geen van beiden kon het verschil maken of gaf de ander de ruimte daarvoor. Eén minuut voor tijd scoorde HKC de 16-17 vanuit een vrije bal, maar tien seconden voor tijd werd van afstand de gelijkmaker binnen geschoten. Eindstand 17-17.

Afscheid

Het was de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Niet alleen van de selectie, maar ook van Jaap en Thijs van Brummelen (S2 en ‘pensioen’), Sarah van der Meer (vertrek SKF) en hoofdcoach Ronald Anbeek (terugkeer SKF). Anke Hopman had al eerder afscheid genomen (vertrek ODIK). De laatste speelronde zit er alleen nog voor S2 druk op de ketel, zij kunnen zoals gezegd kampioen worden tegen Noviomagum.