Sterke verdediging basis voor zege Telstar/De Registermakelaar

Geplaatst op 13 februari, 2017 om 1:29 | In de categorie:

Door een vroege voorsprong constant te behouden is Telstar/De Registermakelaar afgelopen zaterdag geen moment in gevaar gekomen. Na een 10-6 ruststand werd streekgenoot MIA uiteindelijk met 18-15 aan de kant gezet. In de eerste helft domineerden de Hoevelakers.

MIA werd verdedigend aan banden gelegd en gedwongen om de kansen van afstand te zoeken. Aanvallend werd er gevarieerd en dynamisch gespeeld en dit leidde tot tussenstanden van 5-2 en 7-3. Op 10-4 was het verschil het grootst, maar twee snelle treffers voor rust van Amersfoortse zijde brachten de spanning enigszins terug. De voorsprong betekende echter niet zoveel, gezien de heenwedstrijd. Toen werd het na het een 5-11 voorsprong voor Telstar met rust nog ongekend spannend in de slotfase (16-17). Dat gebeurde ditmaal echter niet.

De Hoevelakers scoorden de o zo belangrijke eerste treffer na rust en ondanks dat MIA wel aandrong, werd het gat nooit kleiner dan twee. De solide verdediging van de Hoevelakers voorkwam een inhaalslag en lieten de aanvallende intenties van de Amersfoorters stranden. Uiteindelijk werd het nooit echt spannend en eindigde de wedstrijd in 18-15. Door de overwinning is Telstar definitief veilig. Komende week wacht DOS (W). De ploeg kan in eigen huis kampioen worden en de Hoevelakers mogen aantreden om dit feestje te voorkomen. Aanvang 20:30 uur, sporthal De Vierstee in Maartensdijk.