SC Hoevelaken V1 naar bekerfinale

Geplaatst op 18 april, 2017 om 8:08 | In de categorie:

V1 van SC Hoevelaken heeft afgelopen zaterdag door de zondag tweedeklasser uit Lichtenvoorde Longa ’30 te verslaan met 3 – 0, zich geplaatst voor de finale van het bekertoernooi. Na het behaalde kampioenschap van vorige week werd dit het tweede succes in één week. 

Al snel in de wedstrijd bleek, dat Hoevelaken niet veel van de tegenstander hoefde te vrezen. Weliswaar probeerde Longa tot aanvaardbaar veldspel te komen, maar veel indruk maakte dat niet op de Hoevelakense kampioensploeg.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Hoevelaken de bovenliggende ploeg en kwam het al na negen minuten vanuit een hoekschop op voorsprong. Danique van Zadelhoff was ter plaatse, om de bal in te koppen. Op zich een meevaller, want nog geen drie minuten daarvoor leek zij zwaar geblesseerd op het veld te liggen. Ook na haar treffer ging de spits, die dit seizoen veel blessureleed kent, nog even door, maar moest toch al op het kwartier worden vervangen.

Voor het spelbeeld maakte de wissel niet veel uit. Hoevelaken bleef de meest aanvallende ploeg, vooral in de tweede helft. Zes minuten na de thee ging Manouk van de Vuurst het duel aan met de doelvrouwe, waarbij ze een arm van de keepster tegen het hoofd kreeg. Geen aanvallen van de keepster, oordeelde de scheidsrechter, die er in Hoevelakense voordeel vaak naast zat in buitenspelsituaties, maar een strafschop voor Hoevelaken. Roos Oostrom schoot de bal onberispelijk in en besliste daarmee de wedstrijd eigenlijk al vroegtijdig.

Na deze bevrijdende tweede treffer kreeg Hoevelaken handen vol mogelijkheden om het krachtsverschil nog duidelijker in cijfers uit te drukken. Jolien van Looijengoed, die een treffer zo door haar medespeelsters gegund werd, kreeg de bal echter niet tussen de palen bij een aantal open kansen. Gelukkig voor Hoevelaken stond het vizier bij Meike Minkels wel op scherp en was de bekerfinale na de 3-0 een kwartier voor tijd wel een feit.

Opstelling: Tineke van Egdom; Ingeborg van Haagen, Melany van Gelder (86. Djoeke Giele – Esveldt, Jacintha Hemmers – De Wilde, Meike Minkels: Manouk van de Vuurst; Elouise van Essen, Roos Oostrom (81. Willemieke Stitselaar); Jolien van Looijengoed – Mallegrom, Danique van Zadelhoff (15. Sharron Esveldt – Giele), Lisa Bröckl (65. Rowan Kooij).

Scoreverloop: 9. Danique van Zadelhoff; 51. Roos Oostrom 2-0 (strafschop, 78. Meike Minkels 3-0.