SC Hoevelaken pakt met tien man punt in Almere

Geplaatst op 5 februari, 2017 om 10:29 | In de categorie:

SC Hoevelaken staat nog op nul, daar waar het gaat om overwinningen op de voormalige zuiderzeebodem, locatie Almere. Hoevelaken treft dit seizoen voor het eerst in competitieverband clubs uit deze gemeente en na de 3-1 nederlaag tegen Waterwijk, in december vorig jaar, kwam het zaterdag in Almere Buiten tegen Buitenboys tot een puntendeling: 2-2.

Een overwinning behoorde echter tot de mogelijkheden, gezien de kansen die Hoevelaken kreeg in de tweede helft. Maar dat Hoevelaken nog een punt uit het vuur sleepte, daar zag het na ruim een half uur spelen niet naar uit. Binnen twee minuten kwam Hoevelaken van 0-0 op 2-0 achter en had het geluk, dat er drie minuten later toch een tegentreffer op het bord kwam. Na de gelijkmaker in de tweede helft kreeg Hoevelaken een tweede domper, toen het met tien man verder moest na een tweede gele kaart voor Jeffrey Duijst.

Met tien man bleef Hoevelaken de laatste twintig minuten, nadat de wedstrijd tien minuten was stilgelegd na een opstootje, de meest gevaarlijk ploeg. De trekker kon echter niet worden overgehaald. Het was een merkwaardige wedstrijd, die tussen Buitenboys en Hoevelaken. De gastheren moesten al na twee minuten de eerste wissel toepassen, maar waren in het eerste kwart van de wedstrijd wel heer en meester. Door veel druk op man en tegenstander te leggen kwam Hoevelaken in de beginfase van de wedstrijd nauwelijks aan opbouwen en voetballen toe.

Buitenboys kon met de vele lange, diepe ballen voor meer dreiging zorgen, al had de defensie van de gasten daar goed het oog in. Hoevelaken zelf kreeg pas in de 23e minuut de eerste kans om op doel te schieten, maar de vrije trap van Simon de Boer was niet gevaarlijk genoeg om de doelman te verontrusten. Wel was dit moment een sein, om meer gevaar te stichten op de helft van Buitenboys en dat leverde na een half uur spelen de beste kans tot dan toe op. Vanuit een hoekschop kon de bal gevaarlijk worden ingekopt en was Hoevelaken op voorsprong gekomen wanneer de doelman van Buitenboys niet in een uiterste poging de bal langs de paal kon werken. Juist op het moment dat Hoevelaken aanvallend wat meer initiatief ging tonen, viel de dreun aan de andere kant. In de 32e minuut benutte Buitenboys een vrije trap, door de bal rechtstreeks achter Sjoerd Kloppenburg te schieten en een minuut later kon de bal eenvoudig worden binnen geschoven, na een fatale afspeelpass achterin. De wedstrijd leek, gezien het spelbeeld, op dat moment al gespeeld, maar Hoevelaken toonde veel veerkracht.

Drie minuten na de 2-0 wist Joeri van den Hoeven na een goede hoekschop zijn hoofd tegen de bal te zetten en al snel de spanning in de wedstrijd weer terug te brengen. Dit kon Hoevelaken goed gebruiken, en wanneer Ruud Kassenaar kort daarna de bal goed had kunnen meenemen, had ook de snelle gelijkmaker al op het bord genoteerd kunnen worden. Het bleef echter bij een 2-1 ruststand, waardoor het duel nog een echte wedstrijd was. In september 2016 had Hoevelaken op eigen veld tegen het behendige Buitenboys niets in te brengen en werd het met 4-1 verslagen. In de tweede doorgang van het huidige duel was het echter Hoevelaken, dat de lakens uitdeelde. Met Patrick Kloppenburg voor Randy Gerritsen kwam er voorin veel meer snelheid en dreiging over de vleugels en profiteerde Hoevelaken van het feit, dat Buitenboys niet meer kon brengen wat het in de eerste helft bracht.

Toen na een kwartier ook nog Ramon Geijtenbeek in de ploeg kwam voor Ruud Kassenaar, wist Hoevelaken nog meer gevaar te stichten en werd de dreiging van de voorwaartsen steeds groter. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en die kwam er ook. In de 64e minuut kon Patrick Kloppenburg na een fantastische pass van Simon de Boer vanaf de linkerkant doorbreken en vervolgens de actie succesvol afronden: 2-2. Euforie bij Hoevelaken, die echter snel dreigde te verdwijnen. Een minuut na de gelijkmaker ontving Jeffrey Duijst zijn twee gele kaart en moest Hoevelaken met tien man verder. Hoofdtrainer Harry Oussoren zette vrijwel direct Jordi Vonder, vorige week nog de man van de wedstrijd, in, om in defensief opzicht geen concessies te hoeven doen. Deze wissel ging ten koste van aanvaller Edwin Duijst, ook al bestraft met een gele prent, wat Hoevelaken aanvallend overigens niet zwakker maakte.

Ook met tien man bleef Hoevelaken de gevaarlijkste ploeg, met goede kansen voor Patrick Kloppenburg en Ramon Geijtenbeek. Achttien minuten voor tijd laste de scheidsrechter van dienst een tweede pauze in. Na een forse overtreding op een Hoevelakense speler kreeg Hoevelaken een vrije trap toegewezen. Direct na deze toewijzing ontstond er een opstootje, omdat één van de spelers van Buitenboys het nodig achtte, om een trap uit de delen. Dit incident gebeurde echter in een mêlee van spelers, waardoor de scheidsrechter onvoldoende zicht had op de situatie. Om een erger opstootje te voorkomen stuurde hij de beide teams naar de kleedkamer. Na een bespreking van tien minuten met aanvoerders en assistenten werd de wedstrijd weer hervat. Ook in deze ‘derde helft’ stichtte Hoevelaken het meeste gevaar, maar scoorde het niet. Met tien man werd een punt over de streep getrokken, wat leidde tot verschillende emoties.

Met de forse thuisnederlaag in het achterhoofd, alsmede de snelle tegentreffers in de eerste helft en de uitsluiting van Jeffrey Duijst, waren diverse Hoevelakense supporters tevreden met de puntendeling. Ook stapten meerdere spelers met een redelijk tot voldaan gevoel van het veld. Trainer Harry Oussoren vond echter dat de ploeg zichzelf tekort had gedaan. Hoe dan ook, met een overwinning op Batavia ’90 en een puntendeling tegen Buitenboys is voor Hoevelaken de herstart van de competitie beter dan de start ervan. In september gingen de eerste twee wedstrijden tegen deze ploegen verloren en stond Hoevelaken er anders voor.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jeffrey Duijst, Joost van den Heuvel, Simon de Boer, Pascal de Jong; Randy Gerritsen (46. Patrick Kloppenburg), Ewoud van de Brug, Michel van de Bunt; Edwin Duijst (67. Jordi Vonder), Ruud Kassenaar (60. Ramon Geijtenbeek), Joeri van den Hoeven.

Scoreverloop: 32. en 33. Buitenboys 1-0 en 2-0, 35. Joeri van den Hoeven 2-1; 64. Patrick Kloppenburg 2-2.

Foto: Eigen foto’s