Reumafonds collecteweek

Geplaatst op 2 maart, 2018 om 10:19 | In de categorie:

De reumafonds collecteweek vindt plaats van 19 t/m 24 maart. 50.000 vrijwilligers zetten tijdens de Reumafonds collecteweek met hart en ziel in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar reuma.

Wilt u ook bijdragen of helpen? Met uw donatie helpt u onderzoeken te financieren die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbetering in de behandeling kan realiseren. U helpt hiermee het dagelijks leven van 2 miljoen Nederlanders met reuma te verbeteren. Ook dit jaar komt de vrijwilliger bij u aan de deur met de bekende collectebus.

Meest voorkomende chronische ziekte

Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100(!) aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Wist u dat 1 op 9 Nederlanders kampen met een vorm van reuma, zoals artrose, reumato?de artritis of jeugdreuma? Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland.

Hoewel de kenmerken van reuma vaak onzichtbaar zijn, is de impact van de ziekte groot. Tweederde (69%) van reumapati?nten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.