Leren hardlopen in Hoevelaken

Geplaatst op 12 februari, 2017 om 2:17 | In de categorie:

Hockeyclub Hoevelaken biedt vanaf 5 maart een cursus voor beginnende en gevorderde lopers op de zondagochtend. Onder de enthousiaste leiding van gediplomeerde looptrainers is het nu mogelijk om een cursus van tien weken te volgen.Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende aspecten van het hardlopen, zoals een goede warming-up, cooling-down en looptechniek. Daarnaast is het plezier en de leuke sfeer ook niet onbelangrijk.

De cursus voor beginners richt zich op een ontspannen manier van lopen, het opbouwen van conditie en voorkomen van blessures. Het accent ligt op de juiste lichaamshouding en looptechniek. Dus minder op afstand en snelheid. Hebben hardlopers eenmaal de goede techniek te pakken, dan komen afstand, snelheid en duur vanzelf, zo is de ervaring van deze succesvolle cursus. Lopers merken dat ze snel meer uithoudingsvermogen krijgen. Het door de trainers opgestelde schema met trainingsoefeningen voor door-de-week, helpt hierbij. De cursus voor de gevorderde lopers leert hoe lopers langer aaneengesloten kunt hardlopen. Uitgaande van een startpositie van een half uur aaneengesloten hardlopen, wordt ook hier stilgestaan bij de verschillende aspecten van het hardlopen zoals een goede warming-up, cooling-down, lichaamshouding en looptechniek. Ook onderwerpen als materiaal (schoenen en kleding) en voeding komen aan de orde.

Aanmelden en meer informatie

Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen aan deze cursus. Je hoeft geen lid te zijn van de Mixed Hockeyclub Hoevelaken. De 10 cursusdata zijn 5, 12, 19 en 26 maart, 2, 9, 16 en 30 april en 7 en 14 mei van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur.  Na afloop is er heerlijke thee en koffie in het clubhuis van de hockeyclub. De kosten zijn 50 euro. Inschrijven kan tot zaterdag 25 februari via hardlopen@mhch.nl t.a.v. Stefan Willemen. Geef naam, adres, leeftijd en (mobiel)telefoonnummer door en natuurlijk de voorkeur voor beginners of gevorderdencursus.

Foto gemaakt: MHCH