Leren hardlopen bij Hockeyclub Hoevelaken

Geplaatst op 25 september, 2017 om 1:14 | In de categorie:

Hockeyclub Hoevelaken biedt – na het grote succes van voorgaande cursussen – opnieuw een cursus “Leren Hardlopen” aan.

De cursussen zijn voor zowel beginnende als gevorderde lopers op de zondagochtend. Ze duren tien weken en worden gegeven door enthousiaste gediplomeerde looptrainers. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan onder meer een goede warming-up, cooling-down en looptechniek. Daarnaast is het plezier en de leuke sfeer ook niet onbelangrijk.

Beginners

De cursus voor beginners richt zich op een ontspannen manier van lopen, het opbouwen van conditie en voorkomen van blessures. Het accent ligt op de juiste lichaamshouding en looptechniek. Dus minder op afstand en snelheid. Hebben hardlopers eenmaal de goede techniek te pakken, dan komen afstand, snelheid en duur vanzelf. Lopers merken dat ze snel meer uithoudingsvermogen krijgen. Het door de trainers opgestelde schema met trainingsoefeningen voor door-de-week, helpt hierbij.

Gevorderden

De cursus voor de gevorderde lopers leert lopers om langer aaneengesloten te lopen. Uitgaande van een startpositie van een half uur aaneengesloten hardlopen, wordt ook hier stilgestaan bij de verschillende aspecten van het hardlopen zoals een goede warming-up, cooling-down, lichaamshouding en looptechniek. Ook onderwerpen als materiaal (schoenen en kleding) en voeding komen aan de orde.

Aanmelden en meer informatie

Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen aan deze cursus. Je hoeft geen lid te zijn van de Mixed Hockeyclub Hoevelaken. De 10 cursusdata zijn 1, 8, 22 en 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november, 3 en 10 december. Na afloop is er heerlijke thee en koffie in het clubhuis van de hockeyclub. De kosten zijn 50 euro.

Inschrijven kan tot zaterdag 30 september via hardlopen@mhch.nl t.a.v. Stefan Willemen. Geef naam, adres, leeftijd en (mobiel)telefoonnummer door en natuurlijk de voorkeur voor beginners- of gevorderdencursus.