Inschrijfavond voor Wandelvierdaagse Hoevelaken

Geplaatst op 19 mei, 2017 om 11:14 | In de categorie:

HOEVELAKEN – De Avondvierdaagse Hoevelaken wordt van dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 2 juni gehouden. De inschrijving is nog mogelijk op vrijdag 19 mei van 19.00 tot 20.00 uur in Dorpshuis De Stuw aan de De Brink 10a.

De kosten voor deelname bedragen zijn 5 euro (inclusief herinnering). Inschrijven op de eerste loopavond is niet mogelijk. Zoals gebruikelijk is de start van het wandelfestijn vanaf sportcomplex Kleinhoven. Er zijn drie verschillende afstanden uitgezet (5, 10, 15 km) die door de wandelaars gelopen kunnen worden.

Bert van de Bunt, voorzitter van de Avondvierdaagse: “We hebben voor de feestelijke intocht op vrijdag twee muziekkorpsen gecontracteerd: het Nijkerks Stedelijk Fanfare Orkest en Door Wilskracht Sterk uit Achterveld. De intocht op de vrijdagavond begint vanaf Euretco. De wandelaars lopen vandaar in één lang lint over de Wiekslag en de Brink.”

De starttijden vanaf sportcomplex Kleinhoven zijn als volgt: de 15 km start om 18.15 uur de 10 km gaat om 18.30 uur weg zijn en tenslotte mag de 5 km om 18.45 startten. Reden voor deze nieuwe tijden is de grote drukte als iedereen tegelijk vertrekt.

Net zoals voorgaande jaren is de EHBO Hoevelaken aanwezig om mensen te helpen die blessures op (dreigen te) lopen. De EHBO-ers zijn mobiel en rijden tijdens de vierdaagse langs de routes om mensen onderweg snel te kunnen helpen.

Cees Beijer, verantwoordelijk voor inzet van 30 verkeersregelaars: “Om alles goed te laten verlopen willen we graag dat deelnemers en belangstellenden via de hoofdingang van het sportcomplex binnenkomen. De wandelaars vertrekken vervolgens via de zijingang aan de Grasmaat. Wij vragen iedereen geen fietsen op het Kerkepad stallen, maar op de parkeerplaats bij de hoofdingang.”

Routebeschrijvingen, parkeerinformatie en dergelijke staan op: www.avondvierdaagsehoevelaken.nl.

(Tekst: Gerrit Steen)