Ingezonden Verklaring J.H. Donnerschool

Geplaatst op 8 juni, 2017 om 6:44 | In de categorie:

We zijn – als J.H. Donnerschool in De Glind – vanmiddag, na het intens verdrietige bericht van het overlijden van onze Romy, opnieuw geconfronteerd met nieuws dat ons allemaal – bestuur, directie, medewerkers, leerlingen én ouders – bijzonder raakt.

Het Openbaar Ministerie informeerde ons vandaag dat Romy en de verdachte, die door de politie is aangehouden, elkaar van onze school kenden. Opnieuw ‘een van ons’, dus. Wij wáren al verslagen door het plotselinge overlijden van Romy. De verslagenheid heeft – met de recente berichtgeving van het Openbaar Ministerie – een nieuwe lading gekregen. Wij hebben, net als iedereen die met ons, en in het bijzonder met de ouders, familie en vrienden van Romy meeleeft, veel vragen. Ook veel nieuwe vragen.

We weten dat we wellicht nooit op álle vragen een antwoord zullen krijgen. We weten wél dat we met elkaar de weg die vóór ons ligt, moeten lopen. We doen dat met oog, oor en hart voor elkaar. We hopen dat wij als school – bestuur, directie, medewerkers, leerlingen en ouders – in de gelegenheid worden gesteld om de gebeurtenissen van de afgelopen dagen te kunnen verwerken. In alle rust die nodig is. We doen dat in het besef dat velen met ons, in het bijzonder met de naasten van Romy, meeleven en voor ons bidden. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

J.J.W. Hofman
Directeur-bestuurder