HC Nijkerk bouwt nieuw clubhuis

Geplaatst op 31 januari, 2018 om 9:22 | In de categorie:

Onlangs verstrekte Stichting Sportcomplex Watergoor de opdracht aan Bouwbedrijf van Geresteijn B.V. uit Kootwijkerbroek om een nieuw clubhuis te bouwen voor de Hockeyclub Nijkerk. Naast de nieuwbouw bestaat de opdracht uit renovatie en herinrichting van het bestaande gebouw.

De exacte planning van de bouw is nog niet bekend maar de bedoeling is om in twee fases te werken. Fase 1 start eind februari, waarbij de nieuwe kantine naast het bestaande clubgebouw wordt neergezet en dit zal begin juni zijn afgerond.

Fase 2 bestaat uit het renoveren van het bestaande gebouw en het creëren van twee extra kleedkamers. Fase 2 start direct na fase 1 om zodoende alles voor de bouwvak klaar te hebben. Het nieuwe seizoen zal vervolgens starten met een formele opening van het vernieuwde complex.

Toegang tijdens de bouw 

De velden, huidige kantine en kleedkamers zullen bereikbaar blijven tijdens fase 1, maar er zal ongetwijfeld enige overlast ontstaan voor spelers en toeschouwers. In overleg met de aannemer zal er alles aan worden gedaan dit tot het minimum te beperken.

Zelfwerkzaamheid & donaties 

De hockey club ontvangt van de Gemeente Nijkerk geen subsidie voor dit project en zit krap bij kas. De leden en hun ouders worden daarom gevraagd hun handen uit de mouwen te steken. Mede vanuit dat oogpunt zijn het gratis leveren van diensten len/of donaties van spullen voor de inrichting en aankleding van het nieuwe clubhuis en terras bijzonder welkom.

Aankleding en inrichting 

Het budget voor aankleding en inrichting van het clubhuis en accommodatie is krap, zodat er veel extra geld nodig is om alle wensen te realiseren. Momenteel ondernemen daarom alle teams van HC Nijkerk allerlei acties om geld in te zamelen. Het bestuur van de club heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.