Grote drukte bij Paardenfokdag Veluwe & Vallei

Geplaatst op 30 juli, 2017 om 9:35 | In de categorie:

Het was enorm druk bij de zesenzeventigste editie van de Paardenfokdag dat donderdag 27 juli plaatsvond tussen Terschuur en Hoevelaken.

Jaarlijks worden er ruim 100 dressuurveulens, springgerichte veulens, tuigpaardveulens en Gelderse veulens opgegeven, afkomstig uit heel Nederland. De beste veulens uit elke fokrichting kunnen een aanwijzing voor de nationale veulenkeuring verdienen.

Daarnaast hadden de tuigpaarden een vast plekje gekregen in het programma. Meerdere aangespannen rubrieken werden verreden waaronder het kampioenschap voor de Young Riders. De rijpaarden konden zich showen in de zadelrubriek en ook de dresseerkarrubriek kon weer verreden worden.

Meer dan honderd veulens waren aangemeld. Diasaronno van Lubbert van Oene werd uitgekozen tot de beste fokmerrie van Midden-Nederland. De nieuwe kampioen bij de Young Riders werd Judi Leeuwis met Zuidwester. Een topdag voor Anton Epskamp uit Hoevelaken, want naast de kampioen bij de merrieveulens tuigpaarden (Marina E) werd zijn Mooiman kampioen bij de hengstveulens. De kampioen van de springveulens werd Magnifico Eickenrode van de familie Van der Waaij uit Kootwijkerbroek. Via HJ fietste met Albert Lueks naar de overwinning in de rubriek voor tuigpaarden aan de fiets. De zadelrubriek werd gewonnen door Diana van de Bovenkamp met Evita Ronia.