Flevo heren winnen in Alkmaar

Geplaatst op 6 februari, 2018 om 11:59 | In de categorie:

Op de late zaterdagavond vertrokken de heren van Flevo richting Alkmaar. Flevo stond in de competitie zesde, en gingen op bezoek bij DAW die op de zevende plaats met slechts een punt minder stonden.

De wedstrijd werd geopend door de thuisploeg die met veel zwemacties twee keer wisten te scoren. Mark Stolk scoorde namens Flevo de eerste treffer. Dit was ook de ruststand (2-1). In de tweede periode kreeg DAW een man-meer situatie maar Flevo wist deze goed te verdedigen. Daarna de thuisploeg wel de voorsprong uit te bouwen (3-1). Mitchell Fennema liet zien dat ook Flevo uit een zwemacties kon scoren, hij bracht te stand op 3-2.

Flevo kreeg een man-meer situatie en opnieuw was het Mitchell Fennema die scoorde en zo de stand op gelijke hoogte bracht. Voor het eerst deze wedstrijd pakte de Nijkerkers de voorsprong, Mark Stolk die een midvoor actie goed benutte. Flevo kreeg hierna een 5-meter tegen, maar keeper Roel Gijtenbeek wist deze strafworp zonder problemen uit het doel te houden.

In het slot van deze periode speelde Flevo sterk en via doelpunten van Robert Koelewijn, Matthijs Jut en Mark Stolk werd het (3-7). In de laatste seconde van deze periode scoorde de thuisploeg met een hard afstandsschot (4-7).

DAW opende de derde periode door Flevo in het begin 2 keer te verassen met goeie zwemacties die beloond werden met een doelpunt. Flevo liet zien dat ze ook nog wakker waren, na een pass van Jelle Wiersma die precies op maat was kon Jelmer Kooy de bal in de hoek te schieten, de tussenstand was 6-8.

Daarna kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door het benutten van 2 man-meer situaties (8-8). Aan het einde was het opnieuw Jelmer Kooy dit Flevo naar een voorsprong schoot, 8-9.

Flevo was al moe geworden, Door blessures en een schorsing waren de Nijkerkers maar met 8 spelers naar Alkmaar afgereisd en waren er weinig wissel mogelijkheden. Coach Corné van der Tang hamerde dan ook op zuinig en geconcerteerd spel. Na een minuut gespeeld te hebben maakte de thuisploeg de wedstrijd heel spannend, ze scoorden en de tussenstand was 9-9. Wouter Haandrikman wist vlak hierna een afstandsschot met uiterste precisie in de hoek te schieten en Flevo op een 9-10 voorsprong te zetten. De thuisploeg knakte en de Nijkerkers liepen eenvoudig verder uit door goals van Mitchell Fennema en opnieuw Wouter Haandrikman. Eindstand 9-12 in het voordeel van Flevo.

Doelpunten Flevo: Mark Stolk en Mitchell Fennema 3, Jelmer Kooy en Wouter Haandrikman 2, Robert Koelewijn en Matthijs Jut 1.