Film: ‘A man called Ove’ in De Stuw

Geplaatst op 17 maart, 2017 om 2:49 | In de categorie:

Op vrijdag 24 maart wordt in De Stuw in Hoevelaken de film A man called Ove (een man die Ove heet) vertoond.

De 59-jarige Ove is de knorrepot van de wijk. Enkele jaren geleden is hij afgezet als voorzitter van de vereniging van eigenaren van het appartementencomplex. Hij blijft echter gewoon met ijzeren vuist de zaakjes van de wijk bestieren, zelfs na de dood van zijn innig geliefde vrouw Sonja. Hij zou ook wel dood willen, maar na elke vage zelfmoordpoging volgt er een flashback naar gelukkiger tijden – en dan houdt Ove het weer eventjes vol.

Wanneer de zwangere Parvaneh met haar gezin tegenover hem intrekt, en per ongeluk Ove zijn brievenbus opent, ontstaat er een onverwachte vriendschap. De film, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Fredrik Backman die in meer dan 30 landen is gepubliceerd, was in Zweden een kaskraker. De film scoorde drie Guldbagge prijzen (het Gouden Kalf van Zweden)

Kosten: € 7,50. Leden bibliotheek op vertoon van pas: € 6,00 inclusief kopje koffie/thee. Tickets zijn online te bestellen via bibliotheeknijkerk.nl of te koop bij de bibliotheek en/of de Bruna in Hoevelaken.

Adres: De Stuw, De Brink 10, Hoevelaken, aanvang 20.15 uur.