Drie inwoners Hoevelaken ontvingen Koninklijk Onderscheiding

Geplaatst op 28 april, 2017 om 11:28 | In de categorie:

Op woensdag 26 april ontvingen drie inwoners van Hoevelaken een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester G.D. Renkema:

  •             De heer Niels Greif (69) wonende te Hoevelaken: Officier in de Orde van Oranje Nassau

De heer Greif is van zeer groot belang voor de ontwikkeling van de huisstijl van NS, voor het ontwerp van de bewegwijzering in stations, voor de vormgeving van het railmaterieel en voor de kunst in de trein. Hij levert nog steeds, ondanks zijn pensionering, een beeldbepalende bijdrage aan het ontwerp en de inrichting van treinen en stations. Ook heeft hij zich ingezet voor vele projecten die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe inzichten op het gebied van openbaar vervoer, milieu en leefklimaat. Deze projecten hebben een groot belang voor de samenleving. Hij heeft zich verder  vele jaren op vrijwillige basis ingezet voor het internationale netwerk van spoorontwerpers.

  • Mevrouw Wilhelmina Hendrika van Putten-Gerritsen (80), wonende te Hoevelaken: Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Van Putten was vanaf de oprichting in 1985 betrokken bij de Stichting Hulpdienst Hoevelaken. Zij heeft in 2016 afscheid genomen als bestuurslid, maar blijft actief als vrijwilligster. In de periode 2005 tot 2014 was zij kerkelijk actief bij De Eshof. Sinds 2014 is zij samen met haar man als vrijwilliger actief voor de Nederlandse Vereniging van Bijenhouders, afdeling Nijkerk.

  • De heer Wouter van de Kleut (74), wonende te Hoevelaken: Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Van de Kleut was van 1973 tot 2006 administrateur bij de Hervormde Gemeente Hoevelaken, Stoutenburg en Achterveld. Sinds 2002 is hij bestuurslid en vrijwilliger bij de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB). Tot 2007 was hij voorzitter van de afdeling Hoevelaken en van 2007 tot 2015 penningmeester van de afdeling Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Nu is de heer Van de Kleut hier nog actief als vrijwilliger. Sinds 2008 is de heer van de Kleut penningmeester van de Stichting Nijkerk voor Gruisor.