CDA bezoekt kwekerij Sander van Soeren

Geplaatst op 4 juli, 2017 om 4:40 | In de categorie:

CDA Nijkerk-Hoevelaken heeft een bezoek gebracht aan de kwekerij van Sander van Soeren aan de Buntwal in Nijkerkerveen. Een prachtig bedrijf met verschillende soorten planten die zoveel mogelijk het hele jaar rond worden geteeld.

Sander van Soeren vertelt enthousiast over zijn bedrijf. “Je moet het proces van stekmateriaal inkopen tot het afleveren van de volgroeide planten aan de klant of de veiling goed plannen. Daarnaast is het belangrijk om het tijdstip waarop de vraag  naar een bepaald soort plant het grootst is goed in te schatten. In deze tijd zetten wij iedere week duizenden nieuwe lavendelplanten op om zo iedere week bloeiende lavendel te kunnen leveren.”

Sander van Soeren levert aan de veiling, verschillende inkooporganisaties en staat daarnaast op drie verschillende markten in de regio. In het voorjaar staat hij op verschillende jaarmarkten in het land.

Cisca van Drie: ”Als je planten in je tuin zet besef je eigenlijk niet wat voor strakke organisatie  en hoeveel werk er aan vooraf is gegaan. Mooi om dit van een vakspecialist te horen en te zien!”