Alzheimer Café over vrijheid en veiligheid

Geplaatst op 26 november, 2017 om 5:18 | In de categorie:

Iedere eerste maandag van de maand wordt in InteraktContour aan de Oranjelaan 79 een Alzheimer Café georganiseerd.

Een goede gelegenheid voor mensen met dementie, hun partners en andere mantelzorgers en belangstellenden om informatie te krijgen over diverse aspecten van dementie, elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Deze keer is Peter Gierveld onze gast en Carola Overkamp zal met hem in gesprek gaan over het belangrijke onderwerp: vrijheid en veiligheid (binnenshuis zowel als buitenshuis). Een onderwerp dat veel dilemma’s kan opleveren.

Denk alleen al aan zaken als omgaan met een gasfornuis, (nog) autorijden, boodschappen doen. Wat is verantwoord handelen in je zorg voor iemand met dementie? Wat kun je doen als je het niet met elkaar eens bent?

Peter Gierveld heeft jarenlange ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Hij werkt graag dicht bij de mensen om wie het gaat: de mens met dementie en zijn/haar mantelzorgers.

Het belooft een bijzondere en leerrijke avond te worden met deze twee gedreven gesprekspartners! Na de pauze heeft u volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanvang om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur